جداول انواع گریدهای آهنرباهای مختلف
در این مقاله از سایت مگنت گستر آسیا جداولی به صورتخلاصه آورده شده است که مبنای طراحی آهنرباهای مختلف در خانواده های مختلف می باشند. این جدول ها خواص مغناطیسی هر گرید را نشان می دهند و بنا به نیاز مصرف کننده، گرید خاصی مد نظر قرار می گیرد و تولید می شود.
این جدول ها بر اساس سیستم اندازه گیری SI نوشته شده است.
نیودیمیوم سینتِد (Sintered ND): رایج ترین زیر مجموعه ی نیودیمیوم است. انواع اشکال رایج آهنرباها از این خانواده هستند. دمای کاری در این خانواده از 80 تا 240 درجه سانتی گراید، بنا به گرید انتخابی می تواند متغیر باشد. قوی ترین گرید در این خانواده مربوط به آهنربای N52 با دمای کاری 80 درجه است.
نیودیمیوم باندِد (Bonded ND): از این نوع زیر مجموعه ی نیودیمیوم برای اشکال غیر معمول و قطب بندی های خاص استفاده می شود. قوی ترین گرید نیودیمویم باندِد، از ضعیف ترین نیودیمیوم سنتِد نیز ضعیف تر است. به این معنا که قدرت این نوع خانواده در حد خانواده سینتِد نیست و به مراتب ضعیف تر می باشند. تنها مزیّت این خانواده، امکان تولید اشکال خاص با استفاده از این نوع آلیاژ است.
کَست آلنیکو(Cast Alnico) : این خانواده مقاومترین گریدها را در مقابل دما دارد. تا دمای 550 درجه سانتی گراد را تحمل میکنند و قوی ترین آنها تقریباً معادل گرید N42 نیودیمویم سینتِد می باشد. ضعیف ترین کرید این خانواده تا 450 درجه سانتی گراد تحمل دمایی دارد و نصف قدرت قویترین گرید این خانواده یا N42 را دارد.
آنیکو سینتِد (Sintered Alnico): این خانواده نیز در برگیرنده ی بازه ی قدرتی متنوعی است.
سرامیکی(فریت): این خانواده نیز بسیار رایج و کاربردی هستند ولی بازه ی قدرتی متنوعی ندارد. اگر ضعیف ترین گرید نیودیمیوم را نیز نصف کنیم، قویترین گرید این خانواده حتی به قدرت آن نیز نمی رسد.
ساماریوم کبالت سینتِد (Sintered SmCo): این خانواده بازه ی قدرتی متنوعی ندارند و اغلب در یک رِنج هستند ولی در کل قوی محسوب می شوند.
لاستیکی یا انعطاف پذیر (Flexible) : این خانواده ضعیفترین آهنرباهای موجود هستند که مهمترین و جالب ترین مزیّتی که دارند، انعطاف پذیری آنها است. نوع انیزوتروپیک این خانواده از ایزوتروپیک قوی تر است و قویترین گرید این خانواده از ضعیف ترین گریر خانوده سرامیکی نیز به مراتب ضعیف تر است.
نوشته های مرتبط
Submit a Review